A A A K K K
для людей з порушеннями зору

Іваньківський ліцей
Іваньківської сільської ради
Черкаської області

Книга – наш друг і порадник

Дата: 22.04.2021 22:18
Кількість переглядів: 109

Книга була, є і залишається носієм знань, культури, освіченості людини.

    Саме в бібліотеці дитина знайомиться із самостійно прочитаною книгою, вчиться вибирати для себе одну найкращу з величезної кількості книжок, які її оточують. Саме до неї поспішає і молодий, досвідчений учитель, щоб знайти в книгах мудрість великих педагогів.

   Ледве тільки дитина переступає поріг школи, книги стають постійними  супутниками  його життя. Дитина бачить у книзі  магічну силу, яка може схвилювати, порадувати, виразити, дати відповіді на запитання, які ставить перед нею життя.  Тож ми, шкільні бібліотекарі, повинні доносити до учнів знання, накопичені життєвою мудрістю багатьох поколінь, бо молоді люди, що навчаються - це наше майбутнє...

    Все рідше і рідше люди звертаються до книги. Її замінює телевізор, телефони. А якщо і читають, то задовольняються так званим «легким читанням».

   Зараз гостро постає питання залучення дітей до читання  книги, формування вміння її читати, користуватися нею, вміння правильно вибрати книгу.

 Особливої уваги заслуговує така форма розвитку читацьких інтересів, як книжкова виставка. Основною відмінною рисою книжкової виставки є показ самих друкованих творів, що дає можливість читачу безпосередньо ознайомитися із книгою і отримати її для читання.

  В бібліотеці використовую різні види експозицій: тематичні, до предметних тижнів, до знаменних подій, присвячені життю та діяльності видатних особистостей.

  Біля книжкових виставок відбуваються огляди, бесіди. Живе спілкування з читачами приносить кращі результати. Книжкові виставки підвищують у читачів інтерес до літератури, а також до питань і тем, котрі раніше не цікавили дитину. Виставки також показують дітям, як багато є книг в яких можна знайти відповіді на численні запитання.

  Завдання бібліотекаря - привити дітям любов до книг, до читання, до сприймання бібліотеки, як центру культури, розвитку.

         



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень