A A A K K K
для людей з порушеннями зору

Іваньківський ліцей
Іваньківської сільської ради
Черкаської області

Як найлегше запам’ятовувати

Дата: 05.03.2021 22:03
Кількість переглядів: 89

Пам’ятка для учнів

 

1.     Запам’ятати найлегше те, що розумієш. Розподілене заучування краще від концентрованого. Учіть не все підряд і не відразу. Більше часу витрачайте на повторення по пам’яті. Якщо працюєте із двома матеріалами – великим і малим – розумно починати з більшого.

 

2. Щоб уникнути хвилювань, запитайте себе: «Чи допомагає хвилювання в цій ситуації?». Коли ви зрозумієте, що ні, придумайте щось, що дійсно могло б зарадити.

 

3.     Якщо ви можете порадитися з батьками, зробіть це. Попросіть їх підтримати вас. Якщо не можете поговорити з батьками, знайдіть іншого дорослого, якому ви довіряєте, і поговоріть з ним.

 

4.     Пам’ятайте: занепокоєння – це емоція, а не метод розв’язування проблем. Якщо ваші переживання нав’язливі, зверніться до шкільного психолога.

 

5.     Найкраще запам’ятовується інформація, викладена на початку і в кінці тексту. Тому під час запам’ятовування чи повторення приділіть особливу увагу середині.

 

6.     Після «завантаження» в мозок інформації, якщо її не повторити, втрачається 20-30%  у перші 10 годин. Щоб цього не трапилося, варто прочитати текст, повторити його двічі, за 20 хвилин – тричі, за 8-10 годин – чотири рази, а за добу – 1 раз. Тільки після цього можна бути впевненим у тому, що інформація міцно «оселилася» в голові.

 

7.     Яким чином можна найкраще все запам’ятати? Що для вас найближче: текст, малюнок, логічна схема, звукове відтворення? Вирішуйте самі, у якій системі вам легше працювати.

 

8.     Спробуйте знайти щось цікаве у найнуднішому матеріалі. Адже цікаве запам’ятовується набагато легше.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень