A A A K K K
для людей з порушеннями зору

Іваньківський ліцей
Іваньківської сільської ради
Черкаської області

STEM-ПРОЄКТ «ВІД ЗЕРНИНИ ДО КОРОВАЮ»

Дата: 02.12.2023 18:06
Кількість переглядів: 19


                                

  З 27 листопада по 1 грудня в Іваньківському ліцеї проходив міждисциплінарний проєкт «Від зернини до короваю». Ліцеїсти під керівництвом своїх вчителів працювали за різними напрямками, досліджуючи матеріли за даною темою.

  Учні 11 класу на уроках народознавства досліджували використання хліба в обрядах та інсценізували фрагмент одного з них. Десятикласники під час уроків географії вивчали хлібні традиції народів світу. Учні 9 класу майстерно декламували вірші про хліб на уроках літератури, а на трудовому навчанні випікали булочки. Восьмикласники-історики вивчали історію хліборобства, а учні 7 класу, як справжні мистецтвознавці, досліджували пам’ятники хлібу. Шестикласники на уроках української мови та літератури проводили свої дослідження: 6-А клас «розбирав» матеріали усної народної творчості, а 6-Б – пов’язані з хліборобством українські прізвища. Види зернових культур, що використовуються в хлібопекарстві та види круп з пшениці вивчали на уроках природознавства учні 5 класу. А ще 5-6 класи створювали макети вітряків та млинів на уроках STEM-освіти. Цікаві інсценізації українських народних казок «Півник та двоє мишенят», «Колобок», «Івасик-Телесик», «Котик та Півник» представили учні 3-4 класів. А «першачки» та другокласники переглянули «мультики» «Як хліб на стіл потрапляє» і «Казка про хліб» та виготовили аплікації «Склади колосок».

  Крім того, протягом STEM-тижня на уроках, відповідно до навчального предмета, використовувались компетентністні завдання та твори про хліб В. Сухомлинського.

  Звітування класів за темами досліджень, яке відбулося 1 грудня у форматі фестивалю-захисту, показало, яку складну та цікаву роботу виконали всі учасники проєкту.

  Фінальний захід в межах проєкту -  благодійний ярмарок – відбудеться 4 грудня.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень