A A A K K K
для людей з порушеннями зору

Іваньківський ліцей
Іваньківської сільської ради
Черкаської області

На що слід звернути увагу при формуванні раціону дітей, які часто хворіють?

Дата: 21.05.2021 01:01
Кількість переглядів: 89

 

 

 

 

 

       По-перше, на якість продуктів. Саме використання якісних продуктів харчування, багатих на мікроелементи та вітаміни, забезпечить організм дитини від частих випадків захворювання.

       По-друге, на спосіб зберігання продуктів і їх відповідність термінам зберігання.

       В останні роки зросла кількість дітей, хворих на латентний (прихований) залізо-дефіцит, одним із проявів якого може бути саме підвищена хворобливість дитини. Тому необхідно слідкувати за тим, щоб до раціону дітей, які часто хворіють, входили продукти з високим вмістом заліза. При годуванні дітей, які часто хворіють, слід також звернути увагу на спосіб кулінарного оброблення продуктів. Страви мають бути максимально простими, смаження слід уникати. Окрім якості продуктів, слід звертати увагу і на достатню енергетичну цінність. Добовий калораж має відповідати віковим потребам дитини і формуватися за рахунок продуктів, що максимально легко засвоюються: молочні і кисломолочні продукти, різні види круп (насамперед вівсяна, гречана, пшоняна), нежирні сорти риби і птиці, яйця, овочі та фрукти.

       Зверніть увагу! Не можна годувати дитину силоміць, особливо хвору. Під час інфекційного захворювання печінка дитини бере активну участь у синтезі антитіл, і не слід «відволікати» її від цієї важливої справи. Якщо прий-шовши з дошкільного закладу, хвора дитина відмовляється від вечері, не слід примушувати її. У першу добу захворювання ГРВЗ можна пропонувати дитині лише тепле пиття - воду або чай. Печиво, цукерки та інші легкозасвоювані вуглеводи у цей період вживати не бажано.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень